///

VISITA AL MUSEU DE LES MATEMÀTIQUES DE CATALUNYA (MMACA)

MMACA 1 00

El dimarts 23 d’octubre els alumnes de 3r d’ESO van realitzar una sortida al Museu de les Matemàtiques de Catalunya (MMACA), situat a Cornellà. Les seves expectatives inicials no eren gaire bones, però una vegada allí van canviar radicalment la seva percepció.

Dividits en dos grups, van visitar l’exposició permanent Experiències matemàtiques. Aquesta exposició disposa de diversos jocs i construccions amb què l’alumnat ha d’afrontar reptes matemàtics d’una forma diferent a la que sol fer a classe. Els nostres alumnes van circular per les diferents sales d’aquest museu (sala de geometria, de combinatòria, d’il·lusions òptiques, de probabilitat i estadística...) i, mitjançant la manipulació directa dels objectes, van poder experimentar un aprenentatge dels conceptes matemàtics més abstractes d’una forma més intuïtiva i eficient.

Després d’esmorzar van realitzar una gimcana matemàtica pel parc Can Mercader, on s’ubica el museu. Els reptes plantejats consistien, entre d’altres, a calcular les dimensions d’alguns dels elements del parc, com ara escultures, fanals, pèrgoles de fusta... Amb un plànol en mà havien de trobar el lloc on resoldre els problemes plantejats.

Finalment, i aprofitant el bon temps, van disposar d’una estona per relaxar-se al parc abans de pujar al bus per retornar a l’institut. La jornada va transcórrer amb normalitat, sense incidències i amb una valoració molt bona per part dels alumnes i del professorat acompanyant.

 

MMACA 1 01

 

MMACA 2 01

 

MMACA 4 01

 

MMACA 9 01

DESTAQUEM

 

Preinscripció del curs 2019 2020

 

 

 

Nou cicle formatiu2 02

 

 

CERTIFICACIÓ DE QUALITAT

ASSESSORAMENT I RECONEIXEMENT

FP

 


 

BORSA DE TREBALL

Borsa treball

 

ACREDITACIONS

logo FSE 01
 

COMPETÈNCIES BÀSIQUES

logo FSE 01
competencies basiques
 

EL NOSTRE FACEBOOK

Facebook de l'Institut Guillem Catà

ERASMUS+

Erasmus

FP DUAL

 

DUAL alta

 

 

NADAL AL CATÀ 2018

 

Cartell Nadal al Cata 02

 

 

COMERÇ I MÀRQUETING

 

web marqueting 

PROJECTES DE FUSTA