///

LES ESCOLES BRESSOL MUNICIPALS DE VIC

 

sortida Vic 00

El dissabte 4 de març, els alumnes de 1r i 2n d’Educació infantil vam fer una visita a les Escoles Bressol Municipals de VIC (EBMV). Primerament ens van fer una sessió informativa en què ens varen explicar el projecte educatiu amb infants de zero a tres anys i, a continuació, vam anar a visitar les diferents escoles infantils.

Les EBMV es basen en el model de joc i experimentació, oferint als infants propostes educatives obertes i riques que fomentin el joc, la investigació, l’emoció, la descoberta i l’interès per desenvolupar el seu propi procés d’aprenentatge. En definitiva, és una pedagogia centrada en l’infant i en què la família i el treball en equip tenen un paper rellevant.

En aquestes escoles, els espais es converteixen en els veritables protagonistes, en un laboratori sensorial per a l’autoaprenentatge. Entre els espais que vam poder veure hi ha les taules il·luminades, els diferents racons d’experimentació, de joc simbòlic, etc.

L’eix central de l’ambient educatiu és la vida quotidiana per treballar des de la globalitat, en què intervenen totes les àrees d’experiència i de desenvolupament.

La metodologia de treball que es proposa és en petit grup, ja que crea un ambient de treball tranquil, garanteix la qualitat del joc i del treball, l’atenció individualitzada i aprofundiment de les propostes i del joc.

Entre altres propostes que es treballen al llarg de la jornada hi ha les següents: el joc lliure, l’assemblea, els tallers de llum, les pintures amb aigua, el joc simbòlic, l’hort, el taller per fer estampacions, els massatges, etc. A més, un cop a la setmana es fa una jornada de portes obertes en què tots els infants d’1-2 anys i de 2-3 anys decideixen on volen jugar i experimentar i amb qui volen compartir el joc. Tot això ajuda a potenciar la relació entre els infants de diferents edats, la presa de decisions, la confiança en un mateix i l’autonomia.

En resum, va ser una jornada molt enriquidora, que ens va permetre conèixer altres metodologies, espais i maneres de treballar en l’educació infantil.

 

sortida Vic 01

 

DESTAQUEM

 taller fapac 02

 

La data de la segona sessió serà dissabte, 25 de novembre, en comptes del 18 de novembre com estava previst


 

CERTIFICACIÓ DE QUALITAT

ASSESSORAMENT I RECONEIXEMENT

FP

 


 

BORSA DE TREBALL

Borsa treball

 

ACREDITACIONS

logo FSE 01
 

COMPETÈNCIES BÀSIQUES

logo FSE 01
competencies basiques
 

EL NOSTRE FACEBOOK

Facebook de l'Institut Guillem Catà

ERASMUS+

Erasmus

 


 

DROP OUTS-COACHING AT SCHOOL

 

padlet Drop outs coaching 02

LA REVISTA DEL CATÀ

FACEBOOK DEL CATÀ EN ACCIÓ

facebook cataenaccio 2

LLIGA DE VALORS

lligadevalors 02

NADAL AL CATÀ 2016

NadalalCata2016 02

 

COMERÇ I MÀRQUETING

 

web marqueting 

EL CATÀ EN FA 25

EL LIPDUB D'EL CATÀ EN FA 25

 

 

DEL DIETARI DE GUILLEM CATÀ

 

Del dietari de Guillem Catà 

 

ACTE COMMEMORATIU

DEL 25è ANIVERSARI

DE L'INSTITUT GUILLEM CATÀ

 

 

Acte commemoratiu del 25è aniversari de l'Institut

 

L'ACTE DEL 25è ANIVERSARI

ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ

 

acte 25 anys a la premsa

 

LA PÀGINA DE FACEBOOK

 

Pàgina de Facebook de "El Catà en fa 25"L'ALBUM DE FOTOS

 

L'album de fotos de la inauguració de "El Catà en fa 25"