///

Sortida a Barcelona Fusteria1 00

El dimecres 7 de novembre vam visitar una exposició a Materfad, al centre de materials de Barcelona. L'exposició planteja el futur d'aquest material per a entorns arquitectònics i d'interiors a la Terra, i s'aventura a imaginar com seria el seu ús en el planeta Mart. La mostra indaga en les principals tendències en fusta, així com les seves capacitats en innovació, sostenibilitat i disseny.

Vam aprofitar la sortida per visitar el casal de barri Can Portabella. És un projecte dut a terme per Josep Bunyesc, l'arquitecte de la nostra aula de fusta. El projecte consisteix en la modernització i ampliació d'un casal de barri per a l'ajuntament de Barcelona.

L'edifici s'amplia per una de les seves façanes i la resta es renova totalment, conservant les altres façanes i el terra de la primera planta. Els criteris seguits en aquesta millora es basen en l'ús de materials de baix impacte mediambiental i en la reducció en el consum de recursos. L'ampliació està construïda amb fusta, emprant una estructura lleugera de fusta en façanes i col·locant 16 cm d'aïllament natural a l'interior de l'entramat. Per als nous sostres i les parets de càrrega interior s'utilitza contra laminat. Per a la coberta ventilada, aïllada amb 24 cm de cotó reciclat, s’utilitza també estructura amb bigues de fusta. Les parets de façana ja existents, de 45 cm de gruix, queden ben aïllades de l'exterior amb 12 cm de fibra de fusta i acabades amb morter transpirable, que garanteix una estabilitat tèrmica dia-nit. S’instal·len noves finestres de fusta.

L'objectiu de la visita era conèixer diferents mètodes de construcció en fusta.

 

Sortida a Barcelona Fusteria1

 

Sortida a Barcelona Fusteria2

DESTAQUEM

 

Preinscripció del curs 2019 2020

 

 

 

Nou cicle formatiu2 02

 

 

CERTIFICACIÓ DE QUALITAT

ASSESSORAMENT I RECONEIXEMENT

FP

 


 

BORSA DE TREBALL

Borsa treball

 

ACREDITACIONS

logo FSE 01
 

COMPETÈNCIES BÀSIQUES

logo FSE 01
competencies basiques
 

EL NOSTRE FACEBOOK

Facebook de l'Institut Guillem Catà

ERASMUS+

Erasmus

FP DUAL

 

DUAL alta

 

 

NADAL AL CATÀ 2018

 

Cartell Nadal al Cata 02

 

 

COMERÇ I MÀRQUETING

 

web marqueting 

PROJECTES DE FUSTA